Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

Συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν την διατροφή σας

Έξι συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν την υγιεινή διατροφή σας


Έλεγχο βάρους υγιεινή διατροφή, περισσότερη δραστηριότητα, άθληση για καλοσχηματισμένο σώμα, όποιοι κι αν είναι οι στόχοι σας, πάντα θα υπάρχουν κάποιες συνήθειες που θα είναι εμπόδιο, ακόμη και αν έχετε τις καλύτερες προθέσεις.
diatrofi-synhthies


Επιτυχία σημαίνει όχι μόνο να επιτύχετε τον στόχο σας, αλλά και να τα διατηρήσετε. Παρακάτω θα βρείτε μερικές κοινές συνήθειες διατροφής που θα πρέπει να προσέχετε.
 1. Νομίζετε ότι μπορείτε να χάσετε βάρος χωρίς άσκηση.

  Για να είστε υγιείς, να χάσετε βάρος και να συνεχίσετε με αυτόν τον ρυθμό θα πρέπει να ασκείστε τακτικά. Η άσκηση βοηθάει να επιτύχετε ένα καλοσχηματισμένο σώμα τονώνοντας τους μυς, υποστηρίζοντας τον μεταβολισμό, αυξάνοντας τα επίπεδα ενέργειας, της ευεξίας και της αντοχής, κάνει όμως καλό και στο πνεύμα!
 2. Καταναλώνετε

  Το να μένετε μακριά από αναψυκτικά είναι πολύ καλό, αλλά μην τα αντικαθιστάτε πίνοντας φρουτώδης χυμούς. Να θυμάστε: ο χυμός μπορεί να περιέχει σχεδόν την ίδια ποσότητα σε θερμίδες όσο ένα αναψυκτικό. Ναι, ο χυμός έχει φυσική ζάχαρη, η οποία είναι καλύτερη από την σακχαρόζη ή τα τεχνητά γλυκαντικά, αλλά να διαβάζετε τις ετικέτες, καθώς συχνά έχουν ζάχαρη ενώ δεν έχουν καθόλου φυτικές ίνες. Να προτιμάτε να τρώτε φρούτα, παρά να τα πίνετε.
 3. Θεωρείτε ότι όλα τα λίπη είναι βλαβερά

  Τα ακόρεστα λίπη είναι ωφέλιμα λίπη και πιο συγκεκριμένα τα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς και σπόρια. Το λίπος είναι απαραίτητο για την υγεία, απλά περιορίστε τα κορεσμένα και επεξεργασμένα λίπη.
 4. Μία διατροφή είναι ένας τρόπος ζωής, όχι μία προσωρινή κατάσταση

  Επειδή έχετε φτάσει στο επιθυμητό βάρος ή έχετε καταφέρει τον στόχο σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε σωστή διατροφή. Γιορτάστε την επιτυχία σας, αλλά μην υποπέσετε στις παλιές σας συνήθειες. Πολλοί άνθρωποι που χάνουν κιλά καταλήγουν να τα ξαναπαίρνουν – μην είστε ένας από αυτούς!

  Τσιμπολογάτε χωρίς να ξέρετε πότε να σταματήσετε

  Να τρώτε μικρά, τακτικά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας είναι καλό, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι ισορροπημένα και μην χάσετε τον έλεγχο της ποσότητας που καταναλώνετε. Είναι εύκολο να πιάσετε τον εαυτό σας να τρώει ενώ δουλεύετε ή μιλάτε και να ξεχνάτε να σταματήσετε όταν πια δεν θα νιώθετε το αίσθημα της πείνας!
 5. Χάνοντας το κίνητρο

  Κίνητρο είναι το αρχικό συστατικό για να μείνετε προσηλωμένος στο πλάνο της διατροφής και της άσκησης. Να έχετε γύρω σας άτομα της οικογένειά σας και φίλους που θα σας βοηθήσουν και θα σας ενθαρρύνουν. Αυτό είναι ιδιαιτέρα σημαντικό όταν παρατηρείτε αποτελέσματα τα οποία σταθεροποιούνται. Δοκιμάστε να βάλετε χαρτάκια ή φωτογραφίες γεμάτες έμπνευση σε όλους τους χώρους του σπιτιού για να σας υπενθυμίζουν του στόχους σας και την πορεία που έχετε κάνει.
Να θυμάστε, είναι ευκολότερο να χαλάσετε τις συνήθειες, από το να τις χτίσετε. Οπότε χρειάζεστε την οικογένεια και τους φίλους να σας κινητοποιούν, να σας κρατούν συγκεντρωμένους και δυνατούς και τα αποτελέσματα θα σας αποζημιώσουν.